ساختمان سبز

ساختمان سبز،ساختمانی است که در طراحی،ساخت و ساز و بهره برداری آن،تاثیرات منفی بر روی آب و هوا و محیط زیست را کاهش داده و یا به کلی از بین برده و حتی می تواند تاثیرات مثبتی نیز داشته باشد.ساختمان های سبز از منابع طبیعی با ارزش حفاظت کرده و کیفیت زندگی را بهبود می بخشند. هر نوع ساختمانی می تواند یک ساختمان سبز باشد تا زمانی که شرایط لیست شده درپایین را دارا باشد،فرقی نمی کند که ساختمان مسکونی،مدرسه،بیمارستان،اداره و یا هر نوع ساختمان دیگری باشد.
۱.استفاده بهینه از انرژی،آب و سایر منابع
۲.استفاده از انرژی های نو مانند انرژی خورشیدی
۳.تولید پایین آلودگی و پسماند و توانایی استفاده مجدد از دورریزها و بازیافت
۴.کیفیت خوب شرایط هوای محیط داخل
۵.استفاده از مواد غیر سمی و پایدار
۶.در نظر داشتن محیط زیست در مراحل طراحی،ساخت و بهره برداری
۷.در نظر داشتن کیفیت زندگی افرادی که در ساختمان زندگی می کنند در مراحل طراحی،ساخت و استفاده
۸.داشتن طراحی ای که توانایی وفق یافتن با تغییرات محیط زیست را فراهم سازد
طبق گزارش انجمن جهانی ساختمان های سبز پیش بینی می شود که پروژه های دارای گواهینامه مربوط به ساختمان های سبز تا سال ۲۰۱۸ به ۲ برابر افزایش پیدا کند.پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ میلادی ساختمان ها به طور پیوسته تا جایی با محیط زیست وفق پیدا کنند که حتی انرژی ای بیشتر از مصرفشان تولید کنند و باعث ساخته شدن شهرهای یک پارچه و هوشمند شوند.با تمرکز بیشتر بر روی گواهینامه و تکامل ساختمان ها و در نتیجه حفظ منابع آبی و افزایش راندمان و صرفه جویی در مصرف انرژی و افزایش محبوبیت ساختمان های Net Zero،ساختمان های سبز کلیدی برای آینده پایدار خواهند بود.
مزایا ساختمان سبز
با استفاده از فن آوریهای جدید که بطور مداوم برای تکمیل شیوههای فعلی در ایجاد سازههای سبزتر مورد استفاده قرار میگیرند،مزایای ساختمان سبز میتواند از محیط زیست تا اقتصادی تا اجتماعی دیگر متغیر باشد.با اتخاذ شیوههای میتوانیم از عملکرد محیطی و اقتصادی حداکثر بهره را ببریم. مزایای ساختمان سبز شامل موارد زیر است:
مزایای محیط زیستی:
هدر رفتن آب را کاهش میدهد
منابع طبیعی را حفظ میکند
کیفیت هوا را بهبود میبخشد
از تنوع زیستی و اکوسیستم محافظت میکند
مزایای اقتصادی:
هزینههای عملیاتی را کاهش میدهد
ایجاد بازار محصولات و خدمات سبز
مزایای اجتماعی:
بهبود کیفیت زندگی
فشار زیرساختهای محلی را به حداقل میرساند
باعث سلامت و آسایش ساکنان میشود
اهداف ساختمان سبز
۱.حفاظت از سلامت ساکنان
۲.بهبود بهره وری کارکنان
۳.استفاده از انرژی،آب و منابع دیگر به صورت مؤثرتر
۴.کاهش تاثیرات کلی بر روی محیط زیست
۵.عملکرد زیست محیطی و اقتصادی مطلوب
۶.ایجاد فضاهای داخلی رضایت بخش و با کیفیت
ملاحظات ساختمان سبز
۱.کنترل فرسایش به منظور کاهش اثرات منفی بر روی کیفیت آب و هوا
۲.کاهش آلودگی و تأثیرات توسعه زمین به واسطه استفاده از خودرو
۳.اختلال محدود هیدرولوژی آبهای طبیعی با کاهش پوشش غیر قابل نفوذ و مدیریت آب باران
۴.تشویق و تشخیص افزایش سطح تولید از طریق فن آوری های تجدید پذیر برای کاهش اثرات زیست محیطی مرتبط با استفاده از انرژی سوختهای فسیلی
۵.ارائه سطح بالایی از کنترل فردی ساکنان به منظور کنترل سیستمهای تهویه و روشنایی برای حمایت از سلامت افراد،بهره وری بهتر و ایجاد جوی راحت
۶.ارائه ارتباط بین فضاهای داخلی و محیط زیست فضای باز از طریق وارد کردن نور خورشید مناظر به مناطق اشغال شده توسط ساختمان
طراحی ساختمان سبز
۱.تعیین موقعیت
۲.عایق کاری ساختمان(دیوارها به وسیله بلوک AEC و عایق کردن سقف و زیر چمن در پشت بام)
۳.اندازه پنجره ،سایه پنجره (برآمدگی ثابت)،انتخاب شیشه اقدامات بهره وری پوشش خارجی ساختمان به منظور مساعدت در صرفه جویی بیش از ۱۲٪ طراحی سیستم
۴.استفاده بهینه از روشنایی انرژی(لامپ کم مصرف،لامپهای تیوبی کارآمد و بالاست های الکترونیکی)
۵.دریافت کردن و استفاده از روشنایی روز(صرفه جویی ۹۰ درصدی در انرژی روشنایی)
۶.استفاده از چیلرهای کارآمد و سیستمهای تهویه با حجم هوای متغیر استفاده از برجهای بادی برای پیش سرمایش هوای تازه
۷.اقدامات بهره وری روشنایی برای کمک به صرفه جویی در انرژی تا ۱۵٪ و اقدامات بهره وری HVAC برای صرفه جویی ۲۰٪ در میزان انرژی مصرفی
تأسیس ساختمان سبز
الف) زمین مقاوم:
انتخاب محل مناسب
استفاده مؤثر از طبیعت
کنترل فرسایش خاک
ب) بازده استفاده از آب:
جمع آوری آب طوفانها و بارانها از مناطق غیر قابل نفوذ ساختمان و استفاده از آنها در مصارف آبیاری زمین یا استفاده مجدد از آنها
برای آبیاری مناظر سبز از آب آشامیدنی استفاده نمیشود و به این منظور از آب بازیافتی یا آب باران استفاده میگردد
نصب رطوبت سنج در گیاهان برای حفاظت از آب
استفاده از آب بازیافتی برای گرفتگی توالت
استفاده از اتصالات آب و کنترل کنندهها با کارایی فوق العاده بالا نظارت بر مصرف آب از طریق خط کنترل
ج) انرژی مؤثر و تجهیزات سازگار با محیط زیست:
طراحی جهت گیری ساختمان برای دریافت حداکثر روشنایی نور روز
استفاده از دیوار سبز و پشت بام سبز برای جلوگیری از ورود گرما به داخل ساختمان
به کارگیری مواد شیشهای طبیعی طوری که گرمای کسب شده توسط ساختمان کاهش یابد و همچنین از این راه، میزان کاهش در روشنایی توسط مناظر طبیعی را به حداقل رساند
استفاده بسیار خوب از انرژی کارآمد
استفاده از مبرد پایه صفر CFC در تبرید و سیستم تهویه مطبوع
استفاده از انرژیهای تجدید پذیر برای کاهش اثرات زیست محیطی مرتبط با استفاده از انرژی سوختهای فسیلی
ایجاد اطلاعات پایه برای مصرف انرژی
د) مصالح و منابع ساختمانی سازگار با محیط زیست:
مصالح قابل بازیافت و بازیابی
استفاده از منابع مصالح موجود در منطقه یا کاهش اثرات زیست محیطی
تأثیر تولید و حمل و نقل
کنترل بازیافتها
مدیریت مواد آلاینده
مدیریت بهداشت کارگران در محل احداث
روشهای ذخیره سازی مواد و مصالح
مدیریت مواد زائد
ه) کیفیت هوای داخل ساختمان:
کانالهای توزیع برای مکش و تخلیه هوا
سیستم نظارت بر آب و هوا و کنترل آلودگی
حذف مواد و دستگاههای شیمیایی سمی
حفظ درجه حرارت و رطوبت مطلوب
ی)سیستم مدیریت انرژی:
۳۰٪ تا ۴۰٪ صرفه جویی در هزینه
طراحی سیستم انرژی جایگزین
بهینه سازی متعارف انرژی
مدیریت ساختمان، سیستمهای کنترل و نظارت
پوشش گیاهی در ساختمان سبز
امروزه با توجه به ساخت و سازهای بسیار و نابودی بیش از حد و بی رویه گیاهان باعث شد تا از دیگر فعالیت هایی که طراحان معمار در ساختمان سبز انجام دهند،بهره بردن از پوشش های گیاهی بر روی بام ها و دیوارها باشد.معماران با این کار توانسته اند زندگی را برای ساکنین با وجود گیاهان به بهترین شکل به ارمغان بیاورند و همچنین کمک شایانی در اکوسیستم گیاهی شکل دهند.
مجموع اصول طراحی و ساخت ساختمان سبز
الف:کارآمدی سایت در کنار طراحی باصرفه جویی حداکثر در استفاده از انرژی آب و برق و دیگر منابع
ب:حفاظت از سلامت و آرامش ساکنین
ج:کاهش ضایعات آلودگی و مخرب محیط زیست
هزینه ساخت و بازدهی ساختمان سبز
بیشترین مورد توجه شده در بنای ساختمانهای دوست دار محیط زیست هزینه آن میباشد فتوولتائیکها لوازم و ابزار جدید و تکنولوژیهای مدرن هزینه بیشتری دربردارند.هزینه حق بیمه اغلب ساختمانهای سبز کمتر از ۲٪ میباشد اما بازده ان ۱۰ برابر کل عمر ساختمان است.ضعف بین اطلاع دربارهٔ هزینههای پیش رو در مقابل هزینه چرخه زندگی میباشد.پسانداز پول با استفاده مؤثرتر از آب و برق که موجب کاهش هزینه قبض انرژی میشود،امکانپذیر است.پیشبینی شدهاست،ناحیههای مختلف میتوانند ۱۳۰ بیلیون دلار از کاهش هزینه قبض انرژی ذخیره کنند.مطالعاتی در طول یک دوره ۲۰ ساله نشان دادهاست که بعضی از ساختمانها بین ۵۳ دلار تا ۷۰ دلار در هر فوت مربع معادل۳۰/۵ سانتیمتر مربع بازگشت سرمایه به همراه داشتهاند.
چندین روش برای سبز کردن یک ساختمان وجود دارد!
استفاده از روش های هوشمندانه برای انرژی
۱.کاهش مصرف انرژی در تمام مراحل طول عمر یک ساختمان،تبدیل ساختمان های جدید و بازسازی شده به مکانی راحت تر با هزینه کارکرد و نگهداری پایین تر و همچنین آموزش ساکنین برای مصرف بهینه انرژی.
۲.به کارگیری انرژی های نو و تکنولوژی های با انتشار کربن کم برای تامین منبع انرژی ساختمان، هنگامی که طراحی آن ها حداکثر بهره وری داخلی و راندمان را داشته باشد.
محافظت از منابع آب
۱.بررسی روش های افزایش کیفیت آب آشامیدنی و مدیریت و بهره وری از فاضلاب،به خدمت گرفتن روش های نوین به منظور استفاده ایمن از آب در داخل ساختمان و به صورت کلی کاهش مصرف آب.
۲.در نظر داشتن تاثیر ساختمان ها و محیط اطراف آنها بر روی زیر ساخت مربوط به جمع آوری آب باران و فاضلاب و اطمینان از عدم وجود تنش و فشار برروی آن ها و عملکرد درست این سیستم ها.
کمینه کردن تولید پسماند و بیشترین استفاده مجدد از منابع
۱.کمترین استفاده ممکن از مواد اولیه و به کارگیری مواد با طول عمر بالا جهت تولید پسماند کمتر،برنامه ریزی و طراحی راه کاری برای مرحله پایان عمر و تخریب ساختمان جهت بازیافت و استفاده مجدد از زباله های تولید شده.
۲.دخیل کردن ساکنین ساختمان در چرخه بازیافت و استفاده مجدد مواد.
ارتقای سلامت و تندرستی
۱.وارد کردن هوای تازه به داخل ساختمان،فراهم کردن هوا با کیفیت بسیار خوب در داخل به وسیله سیستم های تهویه و پرهیز از استفاده از مواد و ترکیبات شیمیایی که باعث ایجاد تشعشع های مضر و سمی می شوند.
۲.بهره گیری از نور طبیعی و منظره های دلنشین جهت اطمینان حاصل کردن از راحتی و لذت بردن ساکنین از محیط اطراف و کاهش نیاز به انرژی الکتریکی برای روشنایی.
۳.اهمیت دادن به شرایط شنیداری انسان در کنار دیدار.شرایط صوتی و عایق کاری مناسب صدا نقش مهمی در کمک به تمرکز،رفع خستگی و لذت بردن از شرایط آرام ساختمان دارد.این مورد در ساختمان های مسکونی،آموزشی،درمانی و بیمارستان ها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
۴.اطمینان از این مسئله که افراد در محیط روزمره خود احساس آرامش و راحتی داشته باشند.ایجاد شرایط دمایی مناسب به وسیله طراحی و استفاده از سیستم های مدیریت و مانیتوریگ مرکزی در ساختمان.
سبز نگهداشتن محیط زیست
۱.درک این موضوع که محیط شهری باید حافظ طبیعت باشد و اطمینان یافتن از اینکه کیفیت حیاط وحش و مراتع به وسیله ی اقداماتی نظیر ساخت و ساز روی زمینه ای آلوده و مورد استفاده قرار گرفته و یا ایجاد محیط های سرسبز،حفظ شده و یا حتی افزایش یابد.
۲.جست و جوی راه هایی که باعث حاصل خیزی محیط شهری شود مانند وارد کردن کشاورزی به داخل شهرها.
۳.ساخت سازه هایی با قابلیت وفق با تغییرات محیط و انعطاف پذیر.
۴.ساختمان هایی با قابلیت وفق با شرایط آب و هوایی متغیر و قابل اطمینان از جهت عمر کافی و حفظ و سالم نگه داشتن ساکنین و متعلقاتشان در مقابل حوادثی نظیر سیل،زلزله و آتش.
۵.طراحی محیط های قابل انعطاف و متغیر،پیش بینی تغییر در کاربری آن ها در طول زمان و ممانعت از نیاز به تخریب،بازسازی و یا تعمیرات اساسی در ساختمان برای جلوگیری از فرسوده شدن آن.
مرتبط ساختن جوامع و انسان ها
۱.ساختن محیط های متنوع که باعث ارتباط و رشد جوامع شود،پرسش در این مورد که چه مواردی در شرایط خاص مانند شرایط اقتصادی مساعد و یا اثرات اجتماعی باید به تجهیزات یک ساختمان افزوده شود و دخیل کردن انجمن های محلی در مرحله نقشه ریزی.
۲.اطمینان حاصل کردن از اینکه که موضوع حمل و نقل عمومی و فواصل در طراحی در نظر گرفته شده باشند.کاهش تاثیر استفاده از وسایل نقلیه شخصی بر روی محیط زیست و تشویق مردم برای استفاده از روش های جابه جایی مناسب برای محیط زیست مانند پیاده روی یا دوچرخه سواری.
۳.بررسی پتانسیل استفاده از هر دو تکنولوژی هوشمند و ارتباط جمعی برای ارتباط بهتر با دنیای اطرافمان،به طور مثال استفاده از شبکه های توزیع الکتریسیته هوشمند که توانایی فهم اینکه چگونه انرژی را در زمان نیاز به مکانی مشخص انتقال دهد،داشته باشد.
در نظر گرفتن تمام مراحل عمر یک ساختمان
۱.دنبال کردن هدف کاهش تاثیرات محیطی و افزایش ارزش اجتماعی و اقتصادی در تمام طول عمر استفاده از یک ساختمان(از مرحله طراحی،ساخت و ساز،کاربری و نگهداری تا مرحله بازسازی و تعمیرات و در نهایت تخریب ساختمان).
۲.کمینه کردن مصرف منابعی مانند آب و انرژی که در تولید و حمل و نقل مواد مورد استفاده در ساختمان استفاده می شوند تا تاثیر ساختمان ها حقیقتا کاهش یابد.
چند نمونه از ساختمان سبز در جهان
۱.ساختمان شماره ۱
این خانه که انرژی خود را از منابع تجدید پذیر تأمین میکند.برای دستیابی به ردهبندی ZEB-OM (مرکز تحقیقات ساختمانهای کربن صفر) این پروژه بایستی میزان تولید کربن دیاکسید خود را تا صفر کاهش میداد.محصولات انرژیهای تجدید پذیر ازجمله پنلهای خورشیدی فتوولتائیک و پنلهای خورشیدی حرارتی یکپارچهشده با پوش ساختمان،این هدف را محقق کردهاند.سقف خانه بهصورت شیبدار،رو به جهت جنوب شرقی و در یک باغ ساختهشده است به صورتی که سقف شیبدار آن به پنلهای خورشیدی مجهز شده است.این اجزاء به همراه انرژی زمینگرمایی حاصلشده از چاههای انرژی در زمین،انرژی موردنیاز خانه و همچنین انرژی موردنیاز برای شارژ یک خودروی برقی را تأمین میکنند.
۲.خانهی گردان خورشیدی
این اولین خانهی مدرن انرژی مثبت در دنیا است که حدود ۵ برابر انرژی مورد نیاز خود را تولید میکند و زاییدهی افکار آقای رالف دیچ (Ralph Disch) است.این خانه،به طور کامل از مزیت انرژی خورشیدی بهرمند میشود زیرا متناسب با زاویهی تابش نور خورشید،می چرخد. این منجر میشود تا فضای داخلی خانه نیز از طریق پنجرههای سهگانه به بهترین شکل ممکن از نور طبیعی خورشیدی بهرمند شود.بنابراین،پنلهای خورشیدی و لولههای گرمایشی خورشیدی که در بام خانه نصب شدهاند به خوبی با گرمای خورشیدی تغذیه میشوند.این خانه به طوری زمانبندی شده تا در طول روز،همراه با خورشید،۱۸۰ درجه بچرخد.پنلهای خورشیدی ۶.۶ کیلواتی بر روی بام،با تولید مازاد انرژی مورد نیاز خانه،آن را تبدیل به یک خانهی انرژی مثبت کرده است.یک سیستم ریلی بر روی بام،گرمای حاصل شده در لولههای حرارتی جهت گرمایش آب مصرفی و رادیاتورها را دو برابر افزایش میدهد.اولین نسخه آزمایشی در سال ۱۹۹۴ به عنوان خانهی آقای رالف در فرایبورگ ساخته شد.اکنون سه نمونه از این خانه در آلمان وجود دارد.دو نمونه بعدی یکی به عنوان ساختمان نمایشگاه برای یک شرکت در آفنبورگ و نمونه دوم به عنوان آزمایشگاه یک دندانپزشکی در بایرن مورد استفاده قرار گرفت.ساختمان گل آفتابگردان برای اولین بار در جهان برای تولید انرژی کاملا تجدید پذیر و انتشار رایگان مورد استفاده قرار گرفت.
۳.خانه کوچک Arrowtown
خانهای کوچک و ساده در حاشیه شهری تاریخی در South Island نیوزلند است.اطراف خانه توسط درختان احاطه شده و طراحی کوچک و ساده آن به طور کامل با ساختار تاریخی منطقه هماهنگی دارد.این خانه ساده و کم ادعا که توسط Kerr Ritchie طراحی شده است،از مواد اولیه محلی و با اصول خورشیدی پسیو ساخته شده و انرژی خود را از منابع زمین گرمایی دریافت میکند.جلو خانه رو به شمال است که تا حد ممکن پذیرای نور طبیعی باشد،به دلیل این که این خانه روی زمینی شیبدار واقع شده،به صورت پلهای ساخته شده و دارای چندین سطح مختلف است،تعداد زیادی پنجره دو لایه نیز دارد که به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک میکند و درعینحال مناظری بسیار زیبا از کوهستانهای اطراف فراهم میآورد.این خانه چند لایه بینظیر از با اصول خورشیدی پسیو ساخته شده است و از انرژی زمین گرمایی یا ژئوترمال نیز استفاده میکند تا وابستگی خود به انرژیهای کربنی را کاهش دهد.
۴.برج بادی تایوانی
یک شرکت پکنی به نام Decode Urbanism Office یک برج مفهومی طراحی کرده است که نمای خارجی آن متشکل از صدها توربین بادی کوچک است که قادرند برق کافی برای کل ساختمان را تولید کنند.در طول شب،ژنراتورهای شبیه به الماس با صدها چراغ LED کوچک نورانی میشوند.این ساختار ۳۵۰ متری برای وزارت اکتشافات شهری شهر تایچونگ تایوان در نظر گرفته شده است ولی برای مقاصد تجاری مانند فضاهای نمایشگاه، موزه و نواحی خرده فروشی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.در واقع نمای خارجی این ساختمان با الهام از شکوفهی آلو گل ملی تایوان و چین طراحی شده است به طوری که متناسب با جهت و شدت باد عکسالعمل نشان میدهد.ژنراتورهایی که به منظور استفاده از انرژی باد تعبیه میشوند،با شبکهی بیرونی ساختمان یکپارچه سازی شده و توسط باد به گردش در میآیند.هر توربین دارای چراغ LED منحصر بفرد خود میباشد.چراغ LED مذکور متناسب با انرژی تولید شده توسط توربین مربوط به خود قسمت کوچکی از نمای خارجی ساختمان را روشن میکند.این ایدهی طراحی به تولید یک جریان پالسی نور که در طول نمای خارجی ساختمان به جریان در میآید منجر میشود.همان طور که میزان نور تولید شده LEDها متناسب با سرعت گردش توربین است،رنگ تولید شده توسط چراغها نیز متناسب با دمای هوا و فصلها میباشد.
۵.ساختمان TCI
ساختمان “ابتکار دگرگونی”در دبی به عنوان پایدارترین ساختمان تجاری جهان شناخته شد.ساختمان شرکت« ابتکار دگرگونی» یا The Change Initiative، TCI در دبی واقع در امارات متحده عربی توانسته ۱۰۷ امتیاز از مجموع ۱۱۰ امتیاز ممکن سیستم LEED را از کمیته ساختمانهای سبز آمریکا دریافت کند که این موضوع باعث میشود تا از نقطهنظر فنی به عنوان پایدارترین ساختمان شناخته شود. TCI اولین ساختمان دبی نیست که امتیاز بالایی از LEED دریافت میکند.این ساختمان راهحلهای زیست محیطی زیادی را در نظر گرفته است. ۲۶ استراتژی زیستمحیطی مختلف در این ساختمان لحاظ شدهاند.از جمله پنلهای خورشیدی،رنگآمیزی بازتابنده،عایقکاری سه برابر بیشتر از یک ساختمان معمولی،مصرف دوباره آب و بازیافت مواد.پنلهای خورشیدی، ۴۰ درصد انرژی مورد نیاز ساختمان را تأمین میکنند.
۶.ساختمان مرکز گردهمایی ملی قطر
ساختمان مرکز گردهمایی ملی قطر وابسته به بنیاد قطر،با ساختارهای بزرگ شبیه به درختان،یکی از هنریترین ساختمانهای مراکز گردهمایی در جهان است که مصرف انرژی در آن بهینه است.عکاس پرتغالی،نلسون گاریدو،نماهایی از این ساختمان با برچسب طلایی LEED را در عکسهای خود به تصویر کشیده است.این سازه توسط معماران ژاپنی شرکت یاماساکی طراحی شده که بر اساس نمونهای از کارهای معمار این شرکت،اراتا ایسوزاکی انجام گرفته است.مفهوم اولیهی مورد استفاده اراتا ایسوزاکی،درخت «سدرهالمنتهی» است که در اسلام جایگاه ویژهای دارد و در معراج پیامبر به عنوان نشانه انتهای آسمان هفتم آمده است.ستونهای فولادی بزرگ یک ساختار درختی پدید میآورند به طوری که انگار،دو درخت در حال نگه داشتن وزن سایبان ساختمان هستند.هسته سازهای این ستونها هشت وجهی است و از دو زیر ستون بتنی در جلو ریشه میگیرند و در ارتفاع به چهار شاخه تقسیم میشوند.این پروژه ساختمانی با مصرف بهینه انرژی، که مبلغ ۷۲۰ میلیون دلار خرج برداشته،توانسته از سیستم راهبری انرژی و طراحی زیستمحیطی (LEED) زیر نظر کمیته ساختمانهای سبز امریکا،برچسب طلایی دریافت کند و از این نظر،اولین ساختمان از نوع خود است. ۳۵۰۰ مترمربع از سقف آن از پنلهای خورشیدی پوشیده شده که ۱۲/۵ درصد انرژی الکتریکی مورد نیاز ساختمان را تأمین میکنند.از دیگر ویژگیهایی که به شرایط پایدار ساختمان کمک میکنند،میتوان به چراغهای LED برای روشنایی،سیستم هوای مطبوع،نمایشگرهای دیاکسید کربن،حسگرهای حضور افراد در فضاها و آب رسانی بهینه اشاره کرد.
۷.ساختمان البحار ابوظبی
صد ها سال پیش در خاورمیانه از وسایلی برای ایجاد سایه و پناهگاه در مقابل تابش خورشید استفاده میشد که به آنها مشربیه یا پردهی معماری میگویند.اکنون آن سایهبانها باز هم به عرصهی معماری برگشتهاند ولی با تلفیقی از تکنولوژی روز به طوری که علاوه بر دفع گرمای ساختمان،زیبایی خاصی به آن میبخشند. Aedas (معمار بزرگ) برجهای البحار در ابوظبی را با قطعات کوچک مثلثی زیبا طراحی کرده است به طوری که این قطعات،به گونهای با کامپیوتر کنترل میشوند تا در مواقع مورد نیاز،بر فضای داخل ساختمان و پنجرهها سایه بیفکنند.معماری کریس ویلکینسون که یک داور برای جوایز نوآوری ساختمانها بلند میباشد،این سازه را اینگونه توصیف میکند:قطعات دینامیک بر روی البحار،با کامپیوتر کنترل میشوند تا شرایط تابش نور خورشیدی بهینه را فراهم کنند.نمونهی چنین چیزی در هیچ جا دیده نشده است.علاوه بر این،شکل ظاهری پوستهی این ساختمان به خوبی با زمینههای فرهنگی این مکان همخوانی دارد.این،در واقع یک سیستم پیچیده به همراه تعداد زیادی قسمتهای متحرک است.این طرح در برخی منابع طرح زنبور عسلی نامیده شده.سقف هردو برج شیب دار و مجهز پنلهای فوتوولتائیک است که ۵% انرژی ساختمان را تامین میکند.
۸.خانه خورشیدی شناور
یک معمار ایتالیایی به نام Giancarlo یک خانه شناور سازگار با محیط زیست طراحی نموده است.این خانه با مساحتی حدود ۱۰۰ متر مربع (۱۰۷۶ فوت مربع) می باشد. ۹۸ درصد از ساختار این خانه ازمواد برگشت پذیر استفاده شده است ضمن بیان این نکته که سقف آن به طور کامل از سلول های خورشیدی تشکیل شده است.محل استقرار این خانه بر روی رودخانه ها،دریاچه ها،خلیج ها و دریاها طراحی شده است.ساختار منحنی شکل پر زرق و برق این حانه با ابعاد ۱۲ متر (۳۹ فوت) در عرض و ۴ متر (۱۳ فوت) ارتفاع است.
بدنه از آلومینیوم بازیافتی با یک قاب روکش چوبی و قسمتی فلزی و دیواره مقاوم در برابر آب و هواست برق تولیدی از طریق یک سلول خورشیدی یکپارچه با مساحت ۶۰ متر مربع (۶۴۶ فوت مربع) است که در پشت بام تولید می شود.پانل های خورشیدی از نوع مات Amorphous استفاده می شود،که شکل آن با سقف منحنی شکل ساختمان مطابقت دارد.توان پیک تولیدی ۴ کیلووات می باشد.علاوه بر این،یک سیستم تهویه کوچک با مصرف انرژی کم و هزینه پایین سرویس و نگهداری با سیستم کنترل درجه حرارت خودکار برای تنظیم هوا استفاده شده است.با استفاده از انرژِی ذخیره شده نمای این خانه در شب با روشنایی مورد استفاده بسیار خیره کننده است.فضای داخل این خانه را میتوان بطور دلخواه طراحی و پارتیشن بندی نمود.در حالت کلی برای یک خانواده چهار نفری فضای مناسب با دو اتاق خواب قابل استفاده خواهد بود.جدا از این مساله میتوان برای رستوران و فروشگاه و موارد دیگر نیز معماری داخل را تغییر داد.همچنین در این خانه از سیستم اتوماسیون و روشنایی هوشمند استفاده می شود.
اولین نفری باشید که نظر میدهد...