سازه های خاص آسیای شرقی
همیشه سازه ها و معماری های خاص جهان مورد استقبال قرار میگیرند چه برای سفر چه برای بازدید مجازی و ایده گرفتن. هم اکنون با سایت بام دار همراه باشید تا سفری به کشورهای آسیای شرقی داشته باشید و با سازه های خاص آن ها آشنا شوید.
سازه های خاص کشور چین
برج شانگهای
زمانی که خبری از مه نیست، برج شانگهای بـه عنوان زیباترین آسمان خراش دنیا، بر فراز آسمان این شهر دیده میشود. این بنای ۱۲۷ طبقه که نمای آن از شیشه است همچون مارپیچ هایی بـه سمت بالا بـه حرکت داده آمده است.
سوهو گالکسی پکن
بنایی تخم مرغی شکلی که با عدم وجود زاویه در این آن، موجی آینده نگرانه را بـه معماری داده است.
موزه هنر و شهر
در شهر اُردوس در چین که بـه شهر ارواح هم شهرت دارد، موزه «هنر و شهر» قرار گرفته که شاهکاری است که همچون بنایی معلق بر روی ماسه طراحی شده است.
استودیوم
بـه مدد طرح بی نظیر هنرمند پرآوازه چینی، آی وِی وِی، استودیومی بـه شکل لانه پرنده ساخته شد که در بازی هـای المپیک تابستانی سال ۲۰۰۸ بـه کار گرفته شد. هزینه نگهداری این بنا در حدود ۱۱ میلیون دلار درسال تخمین زده شده است.
هتل شرایتون هوژو
در اقامتگاه نعلی شکل «شرایتون هوژو» که بـه «هتلِ ماه» هم شهرت دارد، پلی ستنی را می بینید که برگرفته از نقاشی هـای باستانی چینی است.
سازه های خاص کشور کره جنوبی
برج جهانی لوته
برج جهانی لوته (Lotte World Tower) که در سئول پایتخت کره جنوبی واقعشده، با ۱۲۳ طبقه در مارس ۲۰۱۷ تکمیل شد و هم اینک با ارتفاع ۵۵۴.۵ متر پنجمین ساختمان بلند جهان بشمار می رود. در طراحی این ساختمان از سرامیک های کره ای و قلم های نوشتاری الهام گرفته شده است. این برج دارای گالری ها، کافه ها، هتلی لوکس، عرشه تماشا و همچنین مسیر پیاده روی در آسمان است. سیزده سال زمان برد تا کرهایها بتوانند این ساختمان تمام شیشهای را آماده کنند و درنهایت، در سال ۲۰۱۷ برج جهانی لوته افتتاح شد.
موزه کیف دستی سیمونه
ساختمان موزه به تنهایی بگونه ای طراحی شده تا شبیه به یک کیف دستی به نظر رسد. در واقع در این موزه بیش از ۳۰۰ کیف به نمایش در آمده اند که منسوب به سال ۱۵۵۰ تا دوران مدرن هستند.
بوتیک موناکو
ساختمان ۱۱۷ متری بوتیک موناکو یک برج مسکونی در منطقه ی سئوچو سئول است. این ساختمان دارای ۲۷ طبقه و ۱۷۲ واحد آپارتمانی است که توسط معماری به نام مینسوک چو طراحی شده است. سازه ی این بنا شهرت و تحسین جهانی زیادی کسب کرده و از همین رو در سال ۲۰۰۸ موفق به کسب جایزه ی نقره ای امپوریس گشته است.
برج سئوچو گاراک
این برج توسط شرکت ArchitectenConsort ساخته شده و برج زیبای ۲۴ طبقه ای است که در محله ی گانگنام سئول قرار گرفته است. این بنا در سال ۲۰۱۱ و بعد از سه سال برنامه ریزی و عملیات ساختمانی آماده ی بهره برداری شد. امروز این ساختمان با ارتفاع ۱۳۰.۱ متری یکی از نشانه های شاخص خط آسمان سئول به شمار می رود.
سازه های خاص کشور کره شمالی
هتل ریوگیونگ
این هتل ۱۰۵ طبقه ای، شکلی هرم مانند دارد و در سال ۱۹۸۷ به دستور رهبر کره شمالی، کیم ایل سونگ برای بهبود صنعت توریسم احداث شده است و در مرکز پایتخت کشور قرار دارد. این برج را میتوان یکی از جنجالیترین بناها دانست و از آن به عنوان بلندترین آسمان خراش متروک دنیا یاد میکنند. از سال ۱۹۹۲ تا امروز هنوز امکان افتتاح کردن این برج میسر نشده است.
استادیوم
جالب است بدانید یکی از بزرگترین استادیومهای دنیا در پیونگ یانگ قرار دارد! البته این ورزشگاه ۱۵۰ هزار نفری بیشتر به منظور برگزاری مراسمهای سالانه به منظور ادای احترام به رهبر کنونی و رهبران پیشین کاربرد دارد.
مجتمع دانش و فناوری
با توجه به اهمیت فیزیک هستهای برای کره شمالی، مجتمع دانش و فناوری (Sci-Tech Complex) در پایتخت کشور به شکل یک اتم ساخته شده است. البته برخلاف دیگر بناهای بزرگ کره شمالی این مجتمع قدیمی نبوده و تنها ۴ سال از ساخت آن میگذرد.
سازه های خاص کشور تایوان
برج مارپیچ آگورا
توسط وینسنت کالبوت معمار مشهور بلژیکی، طراحی شده است . طرح این سازه برگرفته از ساختار مارپیچ دوگانه نظیر ساختار DNA است. ساخت این بنا که نظر بسیاری از معماران را به خود جلب نموده است از سال ۲۰۱۳ آغاز شد و سپتامبر ۲۰۱۷ به بهره برداری رسید. برج آگورا ۲۰ طبقه دارد که از پایین تا بالای برج از زاویه ۰ تا ۹۰ درجه به دور هستة مرکزی برج پیچیده شدهاند .این ساختمان ۴۲ آپارتمان لوکس با بالکن های سبز را در خود جای داده و دارای مساحت ۴۲ هزار و ۳۳۵ متر مربع است.
برج تایپه ۱۰۱
اولین برج در بین ده برج بلند جهان، در آسیای شرقی و در تایوان قرار دارد. این برج سالها لقب بلندترین آسمانخراش جهان را داشت تا اینکه کشورهای دیگر برجهای بلندتری ساختند و این عنوان را از او گرفتند. البته این موضوع چیزی از ارزش برج تایپه ۱۰۱ (Taipei 101) کم نمیکند و هنوز هم نامش در بین بلندترین برج های جهان میدرخشد. تایپه ۱۰۱ حدود ۵۰۸ متر ارتفاع دارد و ۱۰۱ طبقه برای آن در نظر گرفتهشده است. جالب است بدانید که الگوی طراحی این برج از درخت بامبو گرفتهشده و ساختن این سازه شگفتانگیز حدود شش سال زمان برده است. در حقیقت از طراحی تا تمام شدنش از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ طول کشیده است.
سازه های خاص کشور ژاپن
برج مود گاکوئن کوکون
این برج که در شین جاکو بخش مرکزی توکیو واقع شده است، بلندترین ساختمان آموزش عالی در ژاپن بشمار می آید و طراحی خاص آن به شکل یک نارگیل است. برج مود گاکوئن کوکون، تسهیلات لازم را برای پرورش دانشجویان و فرستادن آنها برای ادامه تحصیل به نقاط دیگر جهان را نیز فراهم می کند. این برج در سال ۲۰۰۸ به عنوان دومین ساختمان آموزشی بلند جهان با ارتفاع ۶۶۹ متر به بهره برداری رسید.
برج اسکای تری
برج اسکای تری، با ارتفاع ۶۳۴ متر از سطح زمین، در منطقه سومیدا سیتی شهر توکیوی ژاپن قرار دارد. این برج در حقیقت دارای عنوان بلندترین ساختمان جهان است. همچنین، دومین سازه بلند جهان بعد از برج خلیفه با ارتفاع ۷۲۲,۲ متر بشمار می آید. طراحی این برج عمدتا از سبک معماری ژاپنی ها در ساخت پاگودا الهام گرفته شده است. جالب است بدانید پاگودا بناهای چتری شکل منطقه خاور دور به ویژه ژاپن هستند که در چند طبقه ساخته شده اند. از آن جایی که سازه های پاگودا در مقابل زلزله مقاوم هستند، برج اسکای تری توکیو از یک ستون مرکزی ساخته شده که در مواقع بروز لرزش های زمین، حرکت آونگی پیدا کرده و لرزه های زمین را خنثی می کند.
برج کپسولی ناکاگین
برج کپسولی ناکاگین در منطقه شیمباشی و در شهر توکیو ژاپن قرار دارد. این برج در سال ۱۹۷۲ بوسیله فردی به نام کیشو کوروکاوا به بهره برداری رسید. این برج در حقیقت سازه ای عجیب است که با کاربرد دوگانه مسکونی و اداری طراحی شده است. برج کپسولی ناکاگین، به عنوان نمادی از جنبش متابولیست بعد از جنگ در نظر گرفته می شود و شکل ظاهری آن شبیه به تعدادی ماشین لباسشویی است. از اکتبر سال ۲۰۱۲ تا کنون، تنها ۳۰ ساختمان کپسولی از ۱۴۰ ساختمان، قابل سکونت بوده است و این در حالی است که از بقیه واحدها، به عنوان انبار و محیط اداری استفاده می شود و سایر واحد ها نیز اکنون متروکه شده اند.